Ontwikkelingsmogelijkheden

Je krijgt de ruimte om je optimaal te ontwikkelen, zowel persoonlijk als op je vakgebied. Daar worden we samen beter van.

Ruim opleidingsbudget
Wie zich ontwikkelt, zit lekker in zijn vel. We geloven erin dat wij mee profiteren van jouw persoonlijke groei. Daarom investeren we daar graag in. Dat zie je aan het budget dat we vrijmaken voor je opleiding en ontwikkeling.

Persoonlijk Ontwikkelplan
Op welke punten wil je je ontwikkelen? Welk onderdeel van je vakgebied heeft je speciale interesse? In januari zet je voor jezelf op papier wat het komende jaar extra aandacht krijgt. Dit doe je op basis van het beoordelingsgesprek waarmee je het vorige jaar afgesloten hebt. Wat is nodig voor jou en wat is nodig voor SPF Beheer? Je maakt zelf je ontwikkelplan en kunt altijd terecht bij je leidinggevende voor feedback.

Gesprekkencyclus
Ontwikkelen doe je niet alleen. Daarom regelen we dat je in elk geval op vaste momenten met je leidinggevende in gesprek gaat over je werk en je ontwikkeling. In juni of juli is er het functioneringsgesprek. Ben je op de goede weg? Wat verdient meer of juist minder aandacht?

Aan het einde van het jaar is er het beoordelingsgesprek. Zijn de doelen gehaald? Wat zijn je plannen voor het komende jaar? Krijg je een goede beoordeling, dan betekent dat ook een verhoging van je salaris. Voor wat hoort wat.