Arbeidsvoorwaarden

Voor wat hoort wat
SPF Beheer kent een beheerst beloningsbeleid. Dat betekent dat als je bij ons je professionele handen uit de mouwen steekt, je daar flink wat voor terugkrijgt. Hieronder krijg je alvast een indruk. Je kunt ook onze cao downloaden.

Pensioen
We hanteren de zeer gunstige pensioenregeling van de Stichting Spoorwegpensioenfonds. Van de totale pensioenpremie betaal je zelf 1/3 deel. Wij betalen de rest. In verband met de aftopping van de pensioenopbouw is er een bruto compensatie bestaande uit het werkgeversdeel van de premie (13,33%) boven de € 100.000,-- bruto vast jaarsalaris. 

Eindejaarsuitkering
In december ontvang je een extra uitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris. Wel zo prettig in deze dure maand.

Winstdeling
Gaat het goed met SPF Beheer? Dan delen we dat met degenen die voor dat resultaat gezorgd hebben. De winstuitkering kan oplopen tot maximaal 10% van je bruto jaarsalaris.

36 uur per week
Een volle werkweek is 36 uur. Hoe je die verdeelt? Dat mag je voor een groot deel zelf bepalen. Wil je graag 4 x 9 uur werken, dan kan dat in de meeste gevallen ook.

Flexibele werktijden
Ben jij een typische vroege vogel? Of juist later op de dag productief? Ons kantoor is open van 7.00 uur ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds. Iedereen begint tussen 7.00 en 9.15 uur en gaat naar huis tussen 16.00 en 19.00 uur. Je kiest zelf de dagindeling die het best bij je past.

Reisfaciliteiten
Als medewerker mag je vrij reizen met de trein (tweede klas) zonder dat je hiervoor een eigen bijdrage hoeft te betalen. Voor alle medewerkers zijn de rechten gelijk, ongeacht functie, woonplaats of aantal dienstreizen. Eerste klas reizen is eveneens voor alle medewerkers mogelijk tegen een geringe eigen bijdrage.
Gezinsleden mogen gebruik maken van een Business Card Dal tweede klas, met vrij reizen in de daluren. Reizen met de trein in de spits door gezinsleden beschouwt de belastingdienst als loon, waarover jij als medewerker loonbelasting betaalt. Dit houdt in dat je niet de volledige ritprijs betaalt, maar wel de loonbelasting over de ritprijs.

Mocht je op een andere manier naar kantoor komen dan kan je eventueel kiezen voor een vergoeding woon-werkverkeer in plaats van gebruik te maken van de treinregeling. Is het nodig of past het bij je functie? Dan krijg je een auto van de zaak.

Ontwikkelingsmogelijkheden
Je krijgt de ruimte om je optimaal te ontwikkelen, zowel persoonlijk als op je vakgebied. Daar worden we samen beter van.